BOSHLANG’ICH SINF O‘QUVCHILARIDA QADRIYATLI MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISHNING MILLIY-PEDAGOGIK ASOSLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilarida qadriyatli munosabatlarni shakllantirish jarayonining milliy-pedagogik jihatlari tadqiq etilgan. O‘zbek xalq pedagogikasining boy manbalarida aks etgan tarbiyaviy g'oyalar, milliy qadriyatlar tizimi va ularning zamonaviy ta'lim jarayoniga tatbiq etilishi masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda boshlang'ich ta'lim yoshidagi bolalarda mehnatsevarlik, vatanparvarlik, insonparvarlik, mehr-shafqat, hurmat va mas'uliyat singari qadriyatlarni tarbiyalashning pedagogik yo'llari va usullari, shuningdek, milliy an'analar bilan zamonaviy pedagogik texnologiyalarni uyg'unlashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada milliy pedagogik meros va uning bugungi ta'lim amaliyotidagi ahamiyati asoslangan holda, boshlang'ich maktab o'qituvchilariga amaliy tavsiyalar berilgan.