MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA RIVOJLANTIRUVCHI MUHITNI SAMARALI TASHKIL ETISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’limda rivojlantiruvchi muhitni yaratishning ilmiy-nazariy asoslari va uning bolalar rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritiladi. Ilmiy manbalar tahliliga tayangan holda muhitning tuzilishi, pedagogik funksiyalari, faoliyat markazlarining roli va tarbiyachining boshqaruv strategiyalari qisqa, lekin mazmunli tarzda bayon etiladi. Tadqiqot natijalari rivojlantiruvchi muhitning bolalarning kognitiv, ijtimoiy va ijodiy rivojiga samarali ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.