MAKTABGACHA TA’LIMDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Maktabgacha ta’limda innovatsion pedagogik texnologiyalar va raqamli transformatsiya mavzusida fikr va mulohazalar yuritiladi. Raqamli transformatsiya, bugungi kunda ta’lim tizimida muhim o‘rin tutib, barcha yo‘nalishlarga ta’sir ko‘rsatmoqda. Xususan, maktabgacha ta’limda raqamli texnologiyalar bolalarga tabiat bilan tanishtirish fanini o‘qitishda yangi imkoniyatlarni yaratmoqda. Bu texnologiyalar bolalarning qiziqishini oshirish, bilimlarini kengaytirish va innovatsion yondashuvlarni joriy qilishga yordam beradi. Maqolada maktabgacha ta’limda raqamli texnologiyalarning ahamiyati, ularni bolalarning bilim olishdagi roli va ta’limdagi yordamchi vositalar shuningdek, raqamli transformatsiyaning ta’limga qo‘shgan hissasi ko‘rsatilgan.