MAKTABGACHA TAʼLIM TIZIMIDA INKLYUZIV TAʼLIMNI JORIY ETISHDA MONTESSORI METODIKASINING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tizimida inklyuziv taʼlimni samarali joriy etish masalalari chuqur tahlil qilinib, unda Mariya Montessori metodikasining pedagogik, psixologik va ijtimoiy ahamiyati keng yoritilgan. Inklyuziv taʼlimning asosiy maqsadi – barcha bolalarga, ularning jismoniy, aqliy yoki ruhiy imkoniyatlaridan qat’i nazar, teng taʼlim imkoniyatlarini yaratishdan iborat. Montessori metodikasi bu yo‘nalishda eng samarali yondashuvlardan biri bo‘lib, u bolaning tabiiy rivojlanishini, mustaqil o‘rganish qobiliyatini va ijtimoiy moslashuv jarayonini qo‘llab-quvvatlaydi.