6–7 YOSHLI TARBIYALANUVCHILARDA MUSTAQIL FIKRLASH KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA MUAMMOLI TAʼLIM USULLARINING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada 6-7 yoshli bolalarda mustaqil fikrlash koʻnikmalarini shakllantirishda muammoli taʼlim usullarining ahamiyati ilmiy asoslangan holda yoritilgan. Tadqiqotda muammoli taʼlimning bolalarning kognitiv, ijodiy va intellektual qobiliyatlarini rivojlantirishdagi roli psixologik-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Maqolada muammoli taʼlim usullarini amaliyotda qoʻllashning samarali usullari va metodik tavsiyalar ham keltirilgan.