THE ROLE OF COMMANDS AS ILLOCUTIONARY SPEECH ACTS IN ENGLISH (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada ingliz tilida illokatsion nutq harakatlari sifatidabuyruqlarning ahamiyati o'rganilgan. Ular ijtimoiy o'zaro ta'sirni tartibga solish,hokimiyatni ifoda etish va kommunikativ maqsadlarga erishishda hal qiluvchi rolo'ynaydi. Maqolada ingliz tilidagi buyruqlarning funktsiyalari, shakllari vaoqibatlarini hisobga olgan holda ijtimoiy-madaniy ahamiyati ko'rib chiqiladi.Muhimi, xushmuomalalik strategiyalari va kontekstual omillar tabiiy nutqdabuyruqlarni amalga oshirishga ta'sir qiladi.