ITALYAN XALQ ERTAKLARINI O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHDA BADIIY TASVIR VOSITALARINING TASNIFI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada Italo Kalvino tomonidan to‘plangan “Fiabe italiane” (“Italyanertaklari”) asaridagi badiiy-tasvir vositalarining o‘zbek tiliga tarjima jarayoni tahlilqilingan. Tadqiqotda metafora, o‘xshatish, epitet, frazeologik birliklar, ritm va qofiyakabi vositalarning semantik yukini saqlagan holda tarjima qilish muammosi yoritiladi.Tarjima jarayonida dinamik ekvivalentlik, madaniy moslashuv va funksional tengliktamoyillari uyg‘un qo‘llanilishi zarurligi asoslab berilgan