BOLALAR SHE’RIYATINI TARJIMA QILISHDA MAZMUNNING QAYTA YARATILISHI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bolalar she’riyatini tarjima qilish jarayonida mazmunning qayta yaratilishi, ya’ni poetik tuzilma, ritm, qofiya, obraz va ma’no uyg‘unligini boshqa tilga ko‘chirishda yuzaga keladigan muammolar tahlil qilinadi. Maqolada turli tillardagi bolalar she’rlaridan misollar keltirilib, tarjimonning ijodiy yondashuvi, kompensatsiya, adaptatsiya, ekvivalentlik kabi usullar orqali mazmunni qayta yaratish tamoyillari yoritiladi