YUMORNING KOMMUNIKATIV MAQSADI VA UNING AUDITORIYAGA TA’SIRI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada yumorning kommunikativ maqsadlari va uning auditoriyaga ko‘rsatadigan kognitiv, emotsional hamda sotsial ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Yumorning muloqot jarayonidagi pragmatik vazifalari, xususan, e’tiborni jalb qilish, psixologik muhitni yumshatish, ijtimoiy tanqidni ifodalash va ishontirish jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot natijalari yumorning kommunikatsiya samaradorligini oshiruvchi muhim til vositasi ekanini ko‘rsatadi