MAIN PROBLEMS OF TRANSLATION OF LINGUOCULTURAL CONCEPTS (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada lingvokulturologik konseptlarni tarjima qilishda uchraydigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Konseptlarning tarkibida nafaqat leksik ma’no, balki madaniy qadriyatlar, milliy mentalitet, tarixiy xotira va emotsional konnotatsiyalar mujassam bo‘lgani sababli, ularni boshqa tilga adekvat yetkazish murakkab jarayon hisoblanadi. Maqolada ushbu murakkabliklarning asosiy manbalari va ularni bartaraf etishga xizmat qiluvchi samarali tarjima strategiyalari ko‘rib chiqiladi