TARJIMANI O‘QITISHDA TIL BILISHNING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tarjimani o‘qitish jarayonida til bilish darajasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Nazariy qismda tarjima kompetensiyasi modellari hamda tarjimon va talaba uchun zarur bo‘lgan lingvistik va kommunikativ kompetensiyalar yoritiladi. Amaliy qismda jamoat joylarida (metro, restoran, savdo majmualari) uchraydigan ko‘p tilli yozuvlar misolida o‘zbek, ingliz va rus tillaridagi ifodalar qiyosiy tahlil qilinadi. Scopus va boshqa xalqaro bazalarda chop etilgan maqolalar tahlili shuni ko‘rsatadiki, tarjimani o‘qitishda tilni chuqur bilish nafaqat tarjima sifatini oshiradi, balki talabalarning umumiy til kompetensiyasini ham sezilarli darajada mustahkamlaydi