BOLALAR ADABIYOTI TARJIMASIDA TARBIYAVIY VA AHLOQIY QADRYATLARNING O‘ZGARISHI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidan o‘zbek tiliga tarjima qilinadigan bolalaradabiyotida tarbiyaviy va axloqiy qadriyatlarning qanday o‘zgarishi ilmiy tahlilqilinadi. Madaniy farqlar, pedagogik moslashtirish va tarjima jarayonidagi uslublarmazmun o‘zgarishlariga sabab bo‘lishi ko‘rsatiladi. Roald Dalning Matilda asarimisolida o‘nta solishtirma misol tahlil etilib, mustaqillik va dadillik kabi g‘oyalaryumshatilishi, o‘rniga hurmat, kamtarlik va itoatkorlik kabi qadriyatlar kuchayishianiqlanadi. Maqolada bunday o‘zgarishlarning ijobiy va salbiy jihatlari ham yoritiladi.Xulosa sifatida tarjimonning vazifasi — muallif g‘oyasini buzmasdan, madaniymoslikni ta’minlash ekani ta’kidlanadi