SABR VA UMID MASALALARI: RUHIY VA MA’NAVIY TAHLIL (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Daniel Defoening “Robinzon Kruzo” asari adabiy va tarbiyaviy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda bosh qahramonning og‘ir hayot sinovlari, mehnatsevarligi, qat’iyati va irodasi orqali insonning yashashga bo‘lgan intilishi yoritiladi. Muallif Robinzon obrazida insonning aql-zakovati, tirishqoqligi va hayotga moslasha olish qobiliyatini ko‘rsatadi. Maqolada asarning o‘quvchiga beradigan ma’naviy saboqlari, xususan mehnatning qadri, intizom va umidning ahamiyati tahlil etilgan