TAQLID SO‘ZLARNING TARJIMADA O‘ZGARISHI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi taqlid so‘zlarning ingliz tiliga tarjima jarayonida sodir bo‘ladigan fonetik va semantik o‘zgarishlar, tarjimada yuzaga keladigan muammolar hamda ularning bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Taqlid so‘zlarning tovushga taqlid xususiyati sababli to‘g‘ridan-to‘g‘ri ekvivalent topish har doim ham oson emas. Shu bois maqolada funksional ekvivalent va kontekstual tarjima usullarining ahamiyati ko‘rsatib berilgan.