“OTAMDAN QOLGAN DALALAR’’ ASARIDA TANTI O’ZBEK QISMATI MADHI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Tog‘ay Murodning “Otamdan qolgan dalalar” asarida o‘zbek xalqining mustabid tuzum davridagi og‘ir hayoti, mehnatning qadrsizlanishi, ayollar ruhiy ezilishi, xalqning ezilishi, halollik va sabr-toqat orqali insoniylikni saqlab qolish mavzulari tahlil qilinadi. Maqolada asardan keltirilgan misollar, qahramonlar ruhiy kechinmalari va yozuvchining badiiy uslubi asosida ijtimoiy haqiqat yoritilgan.