ONKOLOGIYAGA OID TERMINLARNING TARJIMASIDA EUFEMIZATSIYA VA ETIK CHEKLOVLAR: LINGVOPRAGMATIK YONDASHUV (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezis onkologik terminlarni tarjima qilishda eufemizatsiya va etik cheklovlarning o‘rnini lingvopragmatik yondashuv asosida tahlil qiladi. Onkologiya terminlari bemor ruhiyatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi sababli tarjima jarayonida psixologik, madaniy va etik omillar hisobga olinadi. Tadqiqotda eufemizatsiyaning zarurati, etik mas’uliyat, kommunikativ maqsad va terminlarning yumshoq variantlari misollar yordamida tahlil qilingan.