SHEKSPIR ASARLARIDA QO‘LLANILGAN ISTORIZM VA ARXAIZMLAR TARJIMASIDAGI MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Uilyam Shekspir asarlarida keng qo‘llanilgan istorizm va arxaizmlarni o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularning samarali yechimlari yoritiladi. Tarjima jarayonida tarixiy-madaniy kontekstni saqlash, ekvivalent vositalarni topish hamda zamonaviy o‘quvchiga tushunarli ifoda berish muhim ahamiyatga ega. Maqolada misollar orqali istorizm va arxaizmlarni tarjima qilishning turli usullari tahlil qilinadi.