NOFILOLOGIK OLIY TA’LIM MUASSASALARI TALABALARINING KASBIY MALAKALARINI RIVOJLANTIRISHNING HOZIRGI KUNDAGI AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada nofilologik oliy ta’lim muassasalarida chet tilini kasbiy yo‘naltirilgan holda o‘qitishning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda YuNESKO tomonidan ilgari surilgan ta’limning asosiy tamoyillari asosida zamonaviy ta’lim paradigmasi yoritilib, chet tilini o‘qitish jarayonida kompetensiyaviy va fanlararo integratsiyalashgan yondashuvlarning ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, chet tilining kasbiy muloqot vositasi sifatidagi o‘rni, iqtisodiy yo‘nalish talabalari kasbiy malakalarini shakllantirishdagi didaktik va metodik imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari nofilologik yo‘nalishlarda chet tilini o‘qitish samaradorligini oshirishga xizmat qilishi bilan ahamiyatlidir