ZAMONAVIY JAMIYATDA SPORT FAOLIYATINING IJTIMOIY-FALSAFIY AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Maqolada sport faoliyatining falsafiy masalalari koʻrib chiqiladi. Sport nafaqat jismoniy faollik, balki inson hayotining koʻplab jabhalarini qamrab oluvchi murakkab hodisa ekanligiga e’tibor qaratiladi. Sport kontekstida raqobat va adolat masalalariga taalluqli axloq bilan chambarchas bog‘liq jihatlar bor. Estetika ijtimoiy sportchilar harakatlarining uyg‘unligi va nafis- ligini tahlil qilishga yordam beradi. Vizual idrok va sport musobaqalari tomoshasi bu kontekstda katta rol oʻynaydi. Ijtimoiy falsafa sportning aloqalar va guruhga a’zolikni mustahkamlashdagi rolini tahlil qilish imko niyatini beradi. Muallif zamonaviy sport dagi qarama-qarshi hodisalar koʻp jihatdan sivilizatsiyaning mafkuraviy inqirozi bilan bog‘liq degan xulosaga keladi.