ТУРКИСТОНДА ВЕТЕРИНАРИЯ ТАЪЛИМИ ВА ВЕТЕРИНАРИЯ КАДРЛАРИ МАСАЛАСИ ТАРИХИДАН (маҳаллий-миллий халқ табобати ветеринария хизмати кадрлари) (KONFERENSIYA, 2026)
Илмий мақолада Туркистон ўлкасида ветеринария таълими ва ветеринария кадрлари масаласи бўйича уч босқичда амалга оширилган ишларнинг асосий мақсад ва вазифалари тарихий маълумотлар асосида тадқиқ этилган. Биринчи босқичда маҳаллий миллий халқ табобати ветеринария хизмати билимдонларининг таълими. Фаолиятининг шарқона услублари тарихий маълумотлар асосида баён этилган. Она юртимиз азалдан илм-фан ўчоғи бўлганлиги хусусида мавжуд мадраса, мадраси олиялар,  масжид,  мактаблар тўғрисида маълумотлар келтирилган. Халқ табобати ва ветеринария хизматининг ўзига хос хусусиятлари,  жиҳатлари ҳаққонийлик, илмийлик, манбаларга асосланган ҳолда ўрганилган.