MUSTAQILLIKNING DASTLABKI YILLARIDA O‘ZBEKISTONDA O‘SIMLIKLAR HIMOYASINING HUQUQIY ASOSLARINING YARATILISHI (1991-2016 yy.) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada mustaqillikning ilk yillarida O‘zbekistonda o‘simliklar himoyasini ta’minlashga qaratilgan davlat siyosatining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda 1991–2016 yillar davomida qabul qilingan asosiy normativ-huquqiy hujjatlar, ularning mazmuni va amaliy ahamiyati yoritiladi. O‘simliklar karantini, fitosanitariya xavfsizligi hamda biologik xilma-xillikni muhofaza qilish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, huquqiy mexanizmlarning takomillashuvi va ularning qishloq xo‘jaligi barqaror rivojiga ta’siri baholanadi.