QORAQALPOQ QABILALARING ZARAFSHON VOHASIGA KIRIB KELISH TARIXIGA OID (KONFERENSIYA, 2026)
Qoraqalpoqlar O‘rta Osiyodagi mahalliy millatlardan hisoblanadi qoraqalpoq qabilalari qadim zamonlardan Orol dengizining  Janubiy-sharqiy hududi, Amudaryo va  Sirdaryo etaklarida yashab kelganlar va bu tabarruk to‘proqni o‘zlarining vatani deb hisoblaganlar. Asosan, chorvachilik bilan shug‘ullanuvchi qoraqalpoqlar bahor kelishi bilan shimoliy mintaqalarga tomon ko‘chib, Kaspiyni shimoli, Ural, Emba va Volga daryosigacha ko‘chib borgan.