BUXORO XONLIGI VA USMONLI IMPERIYASI O‘RTASIDAGI DIPLOMATIK ALOQALAR (XVI–XVIII ASRLAR) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Usmonli imperiyasi va Markaziy Osiyo o‘rtasidagi diplomatik va harbiy aloqalar tarixiy jihatdan tahlil qilingan. Shayboniyxon (1451–1510) davridanoq Buxoro xonligi bilan boshlangan munosabatlar, Safaviylarga qarshi ittifoqlar va ichki siyosiy qarama-qarshiliklar yoritilgan. Maqolada Bobur, Elbarsxon va Usmonli sultonlari davrida davom etgan diplomatik harakatlar, Buxoro, Xiva va Qo‘qon xonliklarining shakllanishi, shuningdek, Usmonli-Buxoro aloqalarining XVII–XVIII asrlardagi xususiyatlari tahlil qilinadi.