TURKISTONDA XORIJIY TADBIRKORLAR TASHKIL QILGAN SHIRKATLAR XUSUSIDA (KONFERENSIYA, 2026)
XIX asr oxiri — XX asr boshlarida Turkiston o‘lkasida xorijiy, xususan, Rossiya imperiyasi, Angliya va boshqa Yevropa davlatlarining tadbirkorlari faoliyati kuchaygan davr bo‘ldi. Ushbu maqolada xorijiy tadbirkorlar tomonidan tashkil etilgan savdo, sanoat va bank shirkatlarining paydo bo‘lish jarayoni, ularning iqtisodiy va ijtimoiy hayotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, bu shirkatlarning mahalliy bozor infratuzilmasiga, bandlikka va ishlab chiqarish tizimiga ko‘rsatgan ta’siri arxiv manbalari va tarixiy hujjatlar asosida yoritilgan. Tadqiqot natijalari Turkistonning iqtisodiy tarixini chuqurroq o‘rganish hamda mintaqada kapitalistik munosabatlarning shakllanish jarayonini tahlil etishda muhim ahamiyatga ega.