TRANSFORMATSIYALASHUV JARAYONIDA SHAXS ISTE’MOL MADANIYATINI TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada transformatsiyalashuv jarayonida shaxs iste’mol madaniyatidagi o‘zgarishlar hamda uni tartibga solish mexanizmlari, transformatsiya tushunchasining ijtimoiy-madaniy mohiyati, iste’molning nafaqat iqtisodiy, balki axloqiy va ijtimoiy jihatlari yoritilib o‘tilgan. Iste’mol madaniyatini tartibga solishda ta’lim va ma’rifat, axloqiy qadriyatlar, ijtimoiy institutlar, huquqiy mexanizmlar hamda shaxsiy mas’uliyatning o‘rni asoslab beriladi. Shuningdek, transformatsiyalashuv sharoitida ongli va mas’uliyatli shaxs iste’mol madaniyatini shakllantirish jamiyatning barqaror rivojlanishini ta’minlashda muhim omil ekanligi yoritilib o‘tilgan.