AXBOROT ASRIDA SUN’IY INTELLEKT VA AXLOQ MASALASI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada axborot asrida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining rivojlanishi va uning axloqiy jihatlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellektning jamiyat taraqqiyotiga qo‘shayotgan ijobiy hissasi bilan birga, mas’uliyat, adolat, shaxsiy hayot daxlsizligi, avtonomiya va axborot manipulyatsiyasi kabi dolzarb axloqiy muammolar ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada texnologik yutuqlar va insoniy qadriyatlar o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash zarurligi ta’kidlanadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellektni rivojlantirish jarayonida ilmiy-texnik taraqqiyot bilan bir qatorda axloqiy me’yorlarni ishlab chiqish va amaliyotga joriy etish insoniyat kelajagi uchun muhim shart sifatida qayd etiladi.