YANGI O‘ZBEKISTONDA NUFUZLI XALQARO FAN OLIMPIADALARI G‘OLIBLARINI RAG‘BATLANTIRISH TIZIMINING TAKOMILLASHTIRILISHI HAMDA ERISHILGAN NATIJALAR (KONFERENSIYA, 2026)
O‘zbekistonda nufuzli xalqaro fan olimpiadalarida g‘olib bo‘lgan o‘quvchilar va ularning o‘qituvchilarini rag‘batlantirish tizimi ilm-fan va ta’lim darajasini oshirish maqsadlarni ko‘zda tutadi.Ushbu maqolada xalqaro olipiadalar va ularning turlari, o‘zbekistonlik o‘quvchilarning 2019-yilga qadar nufuzli xalqaro fan olimpiadalardagi ishtiroki natijalari, shuningdek, so‘nggi yillarda ta’lim tizimini rivojlantirishga qaratilgan e’tibor, xususan, 2019-yildan so‘ng mamalakatda nufuzli xalqaro fan olimpiadalari g‘oliblari hamda ularning ustozlarini munosib taqdirlash mexanizmining takomillashtirilishi hamda erishilgan yutuqlar Markaziy Osiyo davlatlari o‘quvchilarining natijalari bilan qiyosiy solishtirilgan holda bayon etiladi.