TALABALAR TANQIDIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI INTEGRATIV MODELLARNING O‘RNI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada talabalar tanqidiy tafakkurini rivojlantirishda raqamli integrativ modellarning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning integratsiyasi orqali talabalarning tahliliy fikrlash, muammolarni mustaqil hal qilish va qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada raqamli integrativ modellarning nazariy asoslari, amaliy tatbiqi va ta'lim jarayoniga ta'siri chuqur o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli integrativ yondashuv talabalarning tanqidiy tafakkur qobiliyatlarini sezilarli darajada oshiradi, ularning mustaqil fikrlash va kreativ yechimlar topish imkoniyatlarini kengaytiradi.