TALABALAR ILMIY DUNYOQARASHINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI INTEGRATIV MODELLARDAN FOYDALANISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada talabalar ilmiy dunyoqarashini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida raqamli integrativ modellardan foydalanishning nazariy-metodologik asoslari yoritiladi. Raqamli ta’lim muhitining transformatsiyasi sharoitida ilmiy tafakkur, analitik fikrlash va tadqiqot kompetensiyalarini rivojlantirish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada raqamli integrativ modellarning mohiyati, ularning ta’lim mazmuni, metodlari va baholash tizimi bilan uyg‘unlashuvi, shuningdek, talabaning ilmiy dunyoqarashini rivojlantirishdagi o‘ziga xos pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar asosida fanlararo integratsiya, muammoli vaziyatlar modellashtirilishi va tadqiqotga yo‘naltirilgan o‘quv faoliyatining ta’siri ilmiy-nazariy nuqtai nazardan asoslab beriladi.