KREDIT-MODUL TIZIMI SHAROITIDA TALABALARDA KOMMUNIKATIV KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqola kredit-modul tizimida talabalarning kommunikativ ko‘nikmalarini shakllantirishning psixologik mexanizmlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Interaktiv metodlar, xususan, rol o‘ynash, debatlash va loyiha ishlarining talabalarning psixologik moslashuvi va kommunikativ kompetentligiga ta'siri tahlil qilinadi. O‘qituvchilarning talabalarning individual xususiyatlarini hisobga olgan holda modul darslarni tashkil etishlari, shuningdek, raqamli baholash va kompetensiya kartalarini qo‘llashning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kredit-modul tizimi sharoitida kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirish motivatsiya, moslashuv va kognitiv rivojlanishga asoslanadi. Bu tizim talabalarning mustaqilligini oshirib, jamiyatda samarali aloqa qilish qobiliyatini shakllantiradi. Kelajakda ushbu mexanizmlarni yanada chuqur o‘rganish ta'lim sifatini yaxshilashga xizmat qilishi mumkin