MODERNIZASIYALASH ORQALI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TA’LIM SIFATINI OSHIRISH TEXNOLOGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING SAMARALI OMILLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida ta’lim sifatini oshirish jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ta’lim tizimini modernizatsiyalash sharoitida sun’iy intellekt asosida o‘quv jarayonini shaxsiylashtirish, raqamli pedagogik texnologiyalarni joriy etish, ta’lim jarayonini boshqarish samaradorligini oshirish omillari yoritilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim sifatini oshirishdagi muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.