SHAXS HISSIY JARAYONLARINI BOSHQARISHDA TARBIYA OMILINING O‘RNI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada shaxs hissiy jarayonlarining psixologik mohiyati, ularni boshqarishning nazariy asoslari hamda tarbiya jarayonining emotsional rivojlanishga ta’siri ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Oilaviy tarbiya, ta’lim muassasalari va jamiyatning hissiy jarayonlarni shakllantirishdagi roli yoritilib, emotsional intellekt tushunchasining shaxs rivojlanishidagi ahamiyati asoslab beriladi. Hissiy jarayonlarni boshqarishda tarbiya jarayonining o‘rni va uning samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik yondashuvlar keltiriladi. Maqola shaxsning emotsional barqarorligi, ijtimoiy moslashuvi va ruhiy salomatligida tarbiyaning hal qiluvchi omil ekanligini ko‘rsatadi.