KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA LOYIHA FAOLIYATINING O‘RNI (KONFERENSIYA, 2026)
Maqolada loyiha faoliyati (loyiha usuli) talabalarning kommunikativ ta’lim faoliyatini rivojlantirishning samarali pedagogik vositasi sifatida tahlil qilinadi. Loyiha usulining tarixiy shakllanishi, metodik mohiyati, asosiy bosqichlari hamda turlari yoritilgan. Ushbu metod orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, jamoada ishlash, muammoli vaziyatlarni hal etish, kommunikativ, axborot va ijtimoiy-madaniy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, loyiha faoliyatining chet tilini real kommunikativ vaziyatlarda qo‘llashga xizmat qilishi, o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirishi va shaxsiy rivojiga ta’siri ko‘rsatib berilgan.