ZAMONAVIY TA’LIMDA JADIDCHILIK HARAKATINI O‘QITISHNING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada XIX asr oxiri XX asr boshlarida Turkiston o‘lkasida shakllangan yangi, ya’ni jadidchilik harakatining ilmiy ma’rifiy asosli, kuchli ijtimoiy, siyosiy va amaliy mohiyatga ega boʻlgan g‘oyalari, yoshlar ma’naviy dunyosini yuksaltirishda ta’lim muassasalarida jadidchilikni o‘qitilishining dolzarbligi, jadidchilik harakatini o‘qitishning zamonaviy ta’limdagi ahamiyati kabi masalalar yoritiladi.