SUVSIZLANISHNING SPORTCHI HAYOTIGA TA’SIRI (KONFERENSIYA, 2026)
Maqolada jismoniy faollik davomida suyuqlikni yetarlicha qabul qilish sportchining jismoniy natijalarini saqlash va sog‘lig‘ini himoya qilishda muhim omil ekanligi, tanadagi suv balansining buzilishi esa charchoq, mushaklarning spazmlari va jismoniy ish qobiliyatining pasayishiga olib kelishi misollar asosida  izohlab berilgan.Shu bilan birga suyuqlik yetishmovchiligining oldini olish va sport natijalarini maksimal darajada saqlab qolish uchun suyuqlikni to‘g‘ri qabul qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.