SPORT FAOLIYATINING INSON MA’NAVIY-ESTETIK DUNYOQARASHI RIVOJIGA TA’SIRI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada sport faoliyatining inson ma’naviy-estetik dunyoqarashi rivojiga ta’siri falsafiy, estetik va ijtimoiy nuqtayi nazardan tahlil etilgan. Sportning jismoniy tarbiya vositasi sifatidagi ahamiyati bilan bir qatorda, uning shaxs ma’naviyati, estetik didi va ijodiy tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Antik falsafada tana va ruh munosabatiga oid qarashlar misolida sportning zamonaviy talqini asoslab beriladi.