YOSH FUTBOLCHILARDA MUSOBAQADAN OLDIN PSIXOLOGIK RAG‘BATLANTIRUVCHI OMILLARNI SHAKLLANTIRISHNING RAQAMLI INTEGRATIV MODELI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada yosh futbolchilarning musobaqadan oldingi psixologik tayyorgarligini shakllantirishda rag‘batlantiruvchi omillarning o‘rni hamda ularni boshqarishda raqamli integrativ yondashuv imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot Jizzax, Qarshi va Samarqand viloyatlaridagi futbol akademiyalari o‘quvchilari ishtirokida o‘tkazildi. T.Ellers metodikasi asosida muvaffaqiyatga erishish motivatsiyasi darajalari o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, individual mahorat, mashg‘ulotga munosabat, o‘ziga ishonch va qat’iyatlilik yosh futbolchilarning sport natijalarini belgilovchi asosiy psixologik omillar hisoblanadi. Ushbu omillarni monitoring qilish va rivojlantirishda raqamli ta’lim platformalari, psixologik diagnostika ilovalari hamda sport analitik tizimlaridan foydalanish samaradorlikni oshiradi.