JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Pedagogika fani taraqqiyotining so‘ngi bosqichida qo‘lga kiritilgan yangiliklar juda ko‘p bo‘lishiga qaramasdan, oldingilaridan keskin farq qiladigan, pedagogik faoliyatni keskin o‘zgartirishni taqoza etadigan yangilik – bu pedagogik jarayonni texnologik asoslarda yo‘lga qo‘yishdan iboratdir.O‘tgan asrning 50-60 yillarida dunyodagi rivojlangan mamlakatlarda an’anaviy ta’lim tizimidan qoniqmaslik, mazmun-mohiyat jihatidan butunlay yangi, bilim berish va aqliy kamolotga erishishning ilmiy asoslangan tizimini yaratishga intilash kuchaydi.