JISMONIY MADANIYAT MUTAXASISLARINI TAYYORLASHDA KASBIY, GUMANITAR, MINTAQAVIY-MILLIY KONSEPSIYAVIY POTENSIALINI OSHIRISH (KONFERENSIYA, 2026)
Jismoniy tarbiyaning sifatini tubdan o‘zgartiruvchi yana bir asosiy vazifasi - ta'limni shaxsning jismoniy, axloqiy va aqliy rivojlanishining haqiqiy mexanizmiga aylantirish funktsiyasidir[1,3]. Ijtimoiy taraqqiyotning barcha sohalarida shaxsning rolini kuchaytirish jismoniy tarbiya tizimini jamiyatning sog‘lom inson salohiyatining asosiy manbai sifatida tubdan o‘zgartirishning o‘ta muhim vazifasidir. Bu vazifalarni amalga oshirish uchun jismoniy tarbiya va sport sohasida yuqori pedagogik va ilmiy-tadqiqot madaniyatiga ega, keng ma’noda kasbiy ijodkorlikka qodir mutaxassislar talab etiladi.