(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada Navoiy viloyatida eksport va import jarayonlarining rivojlanish tendensiyalari, davlat tomonidan qabul qilingan qonun va Prezident qarorlarining mazkur jarayonlarga ta’siri, shuningdek tashqi savdo faoliyatining hudud iqtisodiyotidagi ahamiyati tahlil qilindi. Hududning sanoat salohiyati, NEIZning roli, tashqi bozorlardagi faollik, muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar yoritildi.