(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezis ilmiy tarjimadagi muammolar va ilmiy matnlarni tarjima qilish jarayonidagi lingvistik va uslubiy muammolarni ochib beradi. Tezisda tarjimonning malakasi va texnologik vositalardan foydalanishi ilmiy tarjima sifatiga yaxshi ta‘sirini ko’rsatadi. Tezisda ilmiy tarjimaga xos muammo-kamchiliklarni o‘rganish va ularga yechim etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.Taklif etilgan yechimlar amaliy tarjima ya‘ni amalyotni rivojlantrishga yordam beradi .Bundan tashqari ilmiy matnlarda ixchamlilig va terminlar ishlatilishi tarjima jarayonini yaxshi samara berishi ko‘rsatib o‘tiladi.Natijada ish ilmiy tarjimaning murakkab jihatlarini ochib berib ,tarjimonlarga amaliy va nazariy faolyatini samarali rivojlantrishga yo‘l-yo‘riq ko‘rsatadi.