(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekiston 1992-yildan buyon Xalqaro Mehnat Tashkiloti bilan hamkorlik doirasida mehnat sohasida tizimli islohotlarni amalga oshirdi va 25 ta xalqaro mehnat konvensiyasini ratifikatsiya qildi. Ushbu hamkorlik natijasida paxta sektorida bolalar mehnati va tizimli majburiy mehnat amaliyoti bekor qilinib, mehnat huquqlarini nazorat qilishning samarali mexanizmlari joriy etildi. Xalqaro Mehnat Tashkiloti standartlari asosida milliy mehnat qonunchiligi yangilanib, munosib mehnat tamoyillari hamda ijtimoiy muloqot instituti amaliyotga tatbiq etildi.