(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mavzuning dolzarbligi: Zamonaviy ginekologiyada laparoskopiya "oltin standart" hisoblansa-da, jarrohlik aralashuvi paytida qo‘llaniladigan turli usullar (ayniqsa, termik koagulyatsiya) tuxumdonlarning ovarial rezerviga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Reproduktiv yoshdagi ayollarda fertil imkoniyatlarini saqlab qolish bugungi kunda akusherlik va ginekologiyaning eng ustuvor vazifalaridan biridir.