(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Biologiya fanini o‘qitish jarayoni zamonaviy ta’limning eng muhim va dolzarb yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Bugungi kunga kelib, ushbu fan zamonaviy hayot va ilm-fan taraqqiyotida asosiy o‘rin tutadi. Biologiyaning maktab bosqichida to‘g‘ri, samarali va ilg‘or metodlar asosida o‘qitilishi o‘quvchilarda nafaqat fanga qiziqish uyg‘otadi, balki ularning tafakkurini, tahlil qilish qobiliyatlarini kuchaytiradi, ekologik va sog‘lom turmush tarziga oid bilimlarni egallashiga xizmat qiladi. Shunga qaramasdan, umumtaʼlim maktablarida biologiya fanini o‘qitishda bir qator muammolar mavjud va bu muammolar o‘z yechimini topishni taqozo etmoqda.