(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola ikkinchi tilni o‘qitishda keng qo‘llanilayotgan zamonaviy metodikalardan biri — Vazifaga Asoslangan Tilni O‘rgatish (Task-Based Language Teaching — TBLT) yondashuvini nazariy va amaliy jihatdan batafsil yoritadi. Maqolada TBLT ning kelib chiqish asoslari, asosiy tamoyillari, dars jarayonidagi bosqichlari, til ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni hamda baholash va pedagogik muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotlarga tayangan holda, mazkur yondashuv o‘quvchilarning kommunikativ kompetentsiyasini, nutq erkinligini va mustaqil til qo‘llash qobiliyatini rivojlantirishda samarali metod sifatida baholanadi.