(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu maqolada pedagogika sohasining jamiyat hayotidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda taʼlim-tarbiya jarayonining shaxs kamoloti, ijtimoiy ong va maʼnaviy qadriyatlarni shakllantirishdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, pedagogikaning jamiyat taraqqiyoti, ijtimoiy barqarorlikni taʼminlash, yosh avlodni ijtimoiy hayotga tayyorlash hamda g‘ayriijtimoiy holatlarning oldini olishdagi ahamiyati ochib berilgan. Maqola pedagogika sohasi mutaxassislari va taʼlim xodimlari uchun amaliy ahamiyatga ega.