(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada umumta’lim maktablarida faoliyat yurituvchi maktab maslahatchilari (psixologlar) ishini takomillashtirishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda katta hajmdagi ma’lumotlar (Big Data), mashinali o‘qitish va neyrotarmoqlar asosida o‘quvchilarning ijtimoiy-emosional holatini baholash, kognitiv rivojlanish dinamikasini monitoring qilish hamda individual korreksion strategiyalar ishlab chiqish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada xalqaro tajriba va milliy ta’lim tizimi ehtiyojlari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.