(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Maqolada oliy ta’lim muassasalari magistrantlarining ilmiy-tadqiqot kompetentligining mazmuni va metodologik asoslari unga ta’sir etuvchi omillar asosida tahlil qilingan. Shakllantirilgan xulosalar asosida oliy ta’lim magistrantlarida ilmiy-tadqiqot kompetentligini rivojlantirish bo’yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Аннотация: В статье проанализированы содержание и методологические основы научно-исследовательской компетентности магистрантов высших учебных заведений на основе факторов, оказывающих на неё влияние. На основе сформулированных выводов разработаны предложения и рекомендации по развитию научно-исследовательской компетентности магистрантов высших учебных заведений. Annotation: The article analyzes the content and methodological foundations of research competence of master’s students in higher education institutions based on the factors influencing its development. Based on the formulated conclusions, proposals and recommendations for developing research competence among master’s students in higher education institutions have been developed..