(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu maqolada maktabda kasbga yo‘naltirish ishlari samaradorligini oshirishning muhim vazifalari, o‘quvchilarning kasbiy qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash, ularga to‘g‘ri yo‘l-yo‘riq ko‘rsatish hamda ta’lim jarayonida kasbiy yo‘naltirish ishlarini tizimli tashkil etish masalalari yoritiladi. Shuningdek, maktab, oila va jamiyat hamkorligi asosida o‘quvchilarning ongli kasb tanlashiga erishish yo‘llari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi.