(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada yer tuzish loyihalarini yuritishning ilmiy-metodologik asoslari chuqur tahlil qilinadi. Yer tuzish faoliyatining nazariy poydevori, ilmiy yondashuvlar, metodlar, tamoyillar hamda zamonaviy texnologiyalarning o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, yer resurslaridan oqilona foydalanish, ularni muhofaza qilish va barqaror rivojlanishni ta’minlashda yer tuzish loyihalarining ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston sharoitida yer tuzish tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi. Ish yer tuzish sohasidagi mutaxassislar, tadqiqotchilar va talabalarga mo‘ljallangan. В данной статье представлен углубленный анализ научно-методологических основ осуществления проектов землепользования. Раскрыты теоретические основы землеустроительной деятельности, научные подходы, методы, принципы и роль современных технологий. Научно подчеркнута также важность проектов землепользования в рациональном использовании земельных ресурсов, их защите и обеспечении устойчивого развития. Результаты исследования послужат основой для разработки практических рекомендаций по совершенствованию системы землепользования в условиях Узбекистана. Работа предназначена для специалистов, исследователей и студентов в области землепользования. This article provides an in-depth analysis of the scientific and methodological foundations of conducting land management projects. The theoretical foundation of land management activities, scientific approaches, methods, principles, and the role of modern technologies are revealed. The importance of land management projects in the rational use of land resources, their protection, and ensuring sustainable development is also scientifically highlighted. The results of the study will serve to develop practical recommendations for improving the land management system in the conditions of Uzbekistan. The work is intended for specialists, researchers, and students in the field of land management.